Lenzen

Glashelder en transparant

Contactlenzen

Elk oog is anders en elke persoon heeft dus voorkeur voor andere lenzen. Bij Optiek van IJzendoorn zoeken we samen uit welke lenzen bij u en uw levensstijl passen. Alle lenzen worden door een deskundige op maat aangemeten met geavanceerde apparatuur, zodat uw zicht optimaal wordt. Met ons ruime assortiment lenzen is er voor ieder wat wils. Ons assortiment bestaat uit: maandlenzen, tweewekelijkse lenzen, extended wear (dag en nacht), daglenzen, vormstabiel, nachtlenzen en multifocaal. Mocht u vragen hebben? Neem dan gerust contact op of kom eventjes langs! Twijfel niet, met onze jarenlange ervaring en kennis  zijn wij u graag van dienst.

Comfortabel en eenvoudig te gebruiken

Zachte contactlenzen

Deze bestaan uit water opnemend materiaal, nadat het water is opgenomen wordt deze lens zacht en soepel, waardoor u hem dubbel kunt vouwen en binnenste buiten kan keren. Dit zorgt voor een comfortabele ervaring. De lens zorgt voor een snelle gewenning en kan makkelijk afgewisseld worden met een bril. Ook zal deze lens zelden verschuiven of uitvallen, wat het een erg geschikte lens maakt voor contactsporten. Het is echter wel belangrijk dat u deze lens dagelijks schoon maakt, aangezien deze erg snel vervuild. Ook moet u deze lenzen frequenter vervangen. 2 maal in het jaar dienen ze gecontroleerd te worden.

Vorm stabiele contactlenzen

Zoals de naam al zegt zijn dit lenzen met een vaste vorm. Bij deze soort lens moet u rekening houden met een langere gewenningsperiode dan een zachte lens. Het duurt een aantal weken voordat u helemaal aan deze lens gewend bent. Een vormstabiele lens gaat gemiddeld 3-4 jaar mee, op de lange termijn is dit dus goedkoper. Wel moet u rekening houden met stofgevoeligheid: stofdeeltjes die tussen het oog en de lens komen.

Goed voor de dag komen

Nachtlenzen

Voor de klant die overdag liever geen bril of lenzen draagt is er de mogelijkheid tot nachtlenzen. Deze lens ontleent zijn naam aan het feit dat hij alleen ‘s nachts gedragen wordt. Door het ’s nachts dragen van deze lens kunt u overdag scherp zien zonder de lens te dragen! Niet iedereen komt echter in aanmerking voor deze lens. Alleen bij bijzienden mensen met een sterkte van 0,75 dioptrie tot -4,5 dioptrie is de kans groot dat u na het dragen van de nachtlens scherp kan zien zonder lenzen of bril. Bij hogere sterktes blijft er waarschijnlijk een reststerkte over. Voor meer informatie over de werking van deze lens of vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

Optiek van IJzendoorn is een erkend Myopie expert

Altijd scherp

Multifocale lenzen

Dit zijn lenzen met een leesgedeelte in de lens. Multifocale lenzen zijn voor mensen die niet alleen voor veraf, maar ook voor dichtbij ondersteuning nodig hebben. Ze zijn ideaal voor mensen die al een bril of lenzen dragen, maar merken dat lezen moeilijk begint te worden. In de lens zijn 3 zones (voor dichtbij, veraf en tussenafstand) die geleidelijk in elkaar overvloeien. Dit zorgt ervoor dat je op alle afstanden goed kan zien, zowel achter de computer als in de auto. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen of eventjes langskomen. Wij helpen u graag met het beslissen welke lens bij u en uw levensstijl past.

Kinderen en lenzen

Het is vaak een lastige vraag op welke leeftijd een kind met lenzen kan beginnen. Wat ons betreft kan dat vanaf ongeveer 10 jaar. In deze is het heel belangrijk dat een kind zelfstandig lenzen kan inzetten en uithalen en dat hij of zij verantwoording kan dragen voor de verzorging, maar deze afweging kunt u als ouder het beste maken.

snel en eenvoudig

Bestellen

Bent u een keer niet in de gelegenheid om op controle te komen of zijn uw lenzen op? In dat geval kunt u uw contactlenzen ook telefonisch, via Whats App of per mail bestellen en, indien u dit wenst, laten verzenden. De contactlenscontrole kunnen we dan op een later tijdstip plannen. Of komt u wel op controle maar heeft u geen tijd om uw lenzen op te halen? Ook dan kunnen wij de lenzen toesturen.

Contactgegevens

Openingstijden

Wij hebben geen koopavond. Wilt u toch ’s avonds langskomen?
Belt u dan gerust om een afspraak te maken.

 

 

 

 

 

  Naam*

  E-mail*

  Oplossinggericht

  Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop, wij zijn pas tevreden als u weer optimaal zicht heeft. 

  Nauwkeurige meting

  Wij bieden de meest nauwkeurige oogmeting, mede gebaseerd op de DNEye® Scanner van Rodenstock.

  Eerlijk & transparant

  Eerlijk & gedegen professioneel advies. Wij kijken naar wat u echt nodig heeft.